Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ποιοι είμαστε


 ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ»
Είμαστε μια Κίνηση Αλληλεγγύης που στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά των μελών της.
Διοργανώνουμε διανομές τροφίμων «Χωρίς Μεσάζοντες» στην περιοχή των Πατησίων (του 5ου Διαμερίσματος της Αθήνας).
§  Συνεργαζόμαστε με έλληνες παραγωγούς χωρίς την μεσολάβηση μεσαζόντων προσπαθώντας πάντα να προσφέρουμε στη γειτονιά μας προϊόντα καλύτερης ποιότητας σε καλύτερες τιμές. Στηρίζουμε τον μικρομεσαίο παραγωγό, δίνοντας του πρόσβαση στον καταναλωτή.
§  Oι παραγωγοί από την πλευρά τους μας στηρίζουν αλληλέγγυα προσφέροντας στο «Χωρίς Μεσάζοντες» ποσότητες προϊόντων ανάλογες των πωλήσεων που πραγματοποιούν. Τα προϊόντα αυτά φροντίζουμε, οι εθελοντές, να διανεμηθούν στη συνέχεια σε οικογένειες της περιοχής μας που έχουν ανάγκη.
§  Τα μέλη μας, οι εθελοντές, ανιδιοτελώς  και με μόνο κριτήριο την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο, οργανώνουμε την διάθεση των προϊόντων : διανέμοντας στην περιοχή μας δελτία παραγγελιών και ανακοινώσεις για την διάθεση, ελέγχοντας την ποιότητα και την τιμή των προϊόντων όσο είναι δυνατόν, φροντίζοντας τα τρόφιμα που μας αφήνουν αλληλέγγυα οι παραγωγοί να διατίθενται κάθε φορά σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.
§  Παράλληλα συγκεντρώνουμε φάρμακα και ιατρικό υλικό για το Κοινωνικό Φαρμακείο στα Πατήσια, καθώς και άλλα είδη που μπορούν να φανούν χρήσιμα σε άπορες οικογένειες και στους πρόσφυγες.
§  Αντιμετωπίζουμε την κρίση μαζί με την κοινωνία, δίνοντας βάρος σε ότι μας ενώνει και αφήνοντας στην άκρη προσωπικές απόψεις και επιθυμίες, προσβλέποντας και σε άλλες αλληλέγγυες δράσεις στο μέλλον.
§  Αποφασίζουμε για την δράση μας στις συνελεύσεις των μελών μας.
Όσο περισσότεροι συμμετέχουμε, είτε ως καταναλωτές είτε ως εθελοντές,  τόσο η αλληλέγγυα συνοχή δυναμώνει .

  Η διάθεση προϊόντων «χωρίς μεσάζοντες»  γίνεται  την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα.

         Δίνουμε τα χέρια  ο ένας στον άλλον.   Στηρίζουμε ο ένας τον άλλον.
                     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:                                                             
                                                  xmesazontes5ou@gmail.com